Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor. Ako niste vješti u pripremi  tijesta možete se poslužiti i malom varkom, odnosno kupovnim lisnatim tijestom. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. 

Sastojci:

300 g lisnatog tijesta,

0,25 šolje kečapa,

1 kašičica origana,

1 šolja mozzarelle,

1 kašika parmezana,

so, biber,

brašno.

Priprema:

  1. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
  2. Premažite ga kečapom. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i biberom.
  3. Ostavite u frižideru 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte rernu na 200 stepeni.
  4. Obložite pleh za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.