Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor. Ako niste vješti u pripremi tijesta možete se poslužiti i malom varkom, odnosno kupovnim lisnatim tijestom. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
300 g lisnatog tijesta,
0,25 šolje kečapa,
1 kašičica origana,
1 šolja mozzarelle,
1 kašika parmezana,
so, biber,
brašno.
Priprema:
- Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
- Premažite ga kečapom. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i biberom.
- Ostavite u frižideru 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte rernu na 200 stepeni.
- Obložite pleh za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.