Sastojci:

4 komada pilećih grudi,

šolja prezli,

1/3 šolje narendanog parmezana,

kašika peršuna,

150 g suhog mesa,

90 g maslaca,

2 čehna bijelog luka,

kašičica senfa u prahu.

Sos:

1/3 šolje maslinovog ulja,

1/4 šolje sirćeta,

čehno bijelog luka,

šolja svježih listića bosiljka,

1/3 šolje pavlake za kuhanje,

žumance,

so i biber.

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte prezle, parmezan i peršun. Suho meso narežite jako sitno i propržite na teflonskom tavi te je ubacite u prezle.
  2. Rastopite maslac u tavi i odmah mu dodajte bijeli luk i senf. Izmiješajte da se sastojci spoje i odmah sklonite s vatre.
  3. Posolite pileća prsa i uvaljajte ih prvo u smjesu od maslaca, a zatim u prezle. Piletinu poredajte u pliću posudu za pečenje i pecite oko pola sata u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
  4. Kada piletina bude skoro pečena napravite sos. Pomiješajte sve sastojke, osim žumanca, u manju šerpu. Stavite na šporet i miješajte dok se ne ugrije. Kad se smjesa zagrijala, dodajte žumance i miješajte dok se sos ne zgusne. Sklonite s vatre i posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Piletinu izvadite iz rerne, prelijte sosom i poslužite uz povrće po želji.