Sastojci:
1 kg junećih rebara,
1 kg krompira,
goveđi temeljac,
2 glavice luka (nasjeckati na sitno),
1 mrkva (naribana),
3 čehna bijelog luka,
1/2 l crnog vina,
1 dl maslinovog ulja,
2 kašičice šafrana,
2 kašike mljevene slatke paprike,
5 listova suhog lovora,
3 kašike koncentrata paradajza,
3 kašike svježeg nasjeckanog peršuna,
1 kašika senfa,
1 kašika šećera, so, biber.
Priprema:
- Rebra narezati na pojedinačne komade. Luk i mrkvu dinstati na maslinovom ulju 20-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekšaju. Nakon toga staviti rebra te ih dinstati 15-ak minuta.
- Dodati goveđi temeljac, slatku papriku, bijeli luk, šafran, lovor, koncentrat paradajza, senf, šećer i crno vino. Kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Dodati krompir. Staviti poklopac i nastaviti kuhati na laganoj vatri 2 sata. 10 minuta prije kraja dodati peršun, so i biber po želji.