Sastojci:

 

1 kg junećih rebara,

1 kg krompira,

goveđi temeljac,

2 glavice luka (nasjeckati na sitno),

1 mrkva (naribana),

3 čehna bijelog luka,

1/2 l crnog vina,

1 dl maslinovog ulja,

2 kašičice šafrana,

2 kašike mljevene slatke paprike,

5 listova suhog lovora,

3 kašike koncentrata paradajza,

3 kašike svježeg nasjeckanog peršuna,

1 kašika senfa,

1 kašika šećera, so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Rebra narezati na pojedinačne komade. Luk i mrkvu dinstati na maslinovom ulju 20-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekšaju. Nakon toga staviti rebra te ih dinstati 15-ak minuta.

 

  1. Dodati goveđi temeljac, slatku papriku, bijeli luk, šafran, lovor, koncentrat paradajza, senf, šećer i crno vino. Kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Dodati krompir. Staviti poklopac i nastaviti kuhati na laganoj vatri 2 sata. 10 minuta prije kraja dodati peršun, so i biber po želji.