Sastojci:

 

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

1 luk sitno nasjeckan,

2 čehna bijelog luka sitno nasjeckana,

450 g mljevene junetine,

1 kašika kečapa bez šećera,

pola kašike senfa,

1 kašika punomasne majoneze,

4 paradajza,

2/3 šolje naribanog sira koji se topi,

1/2 šolje sitno nasjeckane zelene salate,

1 krastavac narezan na kolutiće,

so, biber, susam.

 

Priprema:

 

  1. U tavi popržite luk dok ne pozlatni pa mu nakratko dodajte bijeli luk te zatim dodajte mljevenu junetinu. Dinstajte dok junetina ne potamni – oko 6-7 minuta. Začinite solju i biberom, te u meso umiješajte kečap, senf i majonezu.

 

  1. Paradajz operite i od vrha zarežite gotovo do dna (dolje mora ostati spojeno) na 6 kriški. Pažljivo razdvojite paradajz i napunite ga mljevenim mesom. Na vrh posipajte naribani sir, zelenu salatu i kolutiće krastavaca. Po želji posipajte susamom.