Sastojci:

 

3 zrele banane,

200 g pšeničnog glatkog brašna,

100 ml mlijeka,

2-3 kašike meda,

3 kašike ulja,

2 jaja,

1 kašika chia sjemenki,

1 kašičica praška za pecivo,

1 kašičca sode bikarbone,

prstohvat soli.

 

Priprema:

 

  1. U zdjelu stavite suhe sastojke; brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet, so i chia sjemenke pa dobro izmiješajte.

 

  1. Banane izgnječite vljuškom, dodajte jaja, ulje, med pa izmiksajte mikserom.

 

  1. U smjesu od banana i jaja dodajte mlijeko, a potom i suhe sastojke pa sve zajedno još jednom dobro izmiksajte.

 

  1. Kalup obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu i ravnomjerno je rasporedite.

 

  1. Stavite da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite između 55 i 60 minuta. Pred sam kraj pečenja provjerite čačkalicom je li gotov. Hljeb treba dobiti zlatno-smeđu boju.

 

  1. Kad je hljeb pečen, izvadite ga iz rerne, pustite da se ohladi 10 minuta pa ga potom izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku. Pustite da se skroz ohladi.