Za vikend pripremite ove slasne zobene pahuljice s dodacima i uživajte tokom cijele radne sedmice u odličnom zdravom doručku.

Sastojci:

2 kašike maslaca

1 jaje

700 ml mlijeka

3-4 kašike smeđeg šećera

2 kašičice ekstrakta vanilije

1 kašičica cimeta

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

180 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Pripremite dublju posudu za pečenje i premažite je maslacem.
  2. Pomiješajte zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i so u velikoj zdjeli, prebacite u posudu za pečenje, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider preko noći.
  3. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni, promiješajte smjesu i stavite peći. Izvadite nakon 40-45 minuta.
  4. Smjesi možete dodati i suho voće, oraščiće ili komadiće tamne čokolade.