Bogati smotuljci s rižom, piletinom i povrćem osvajaju na prvi pogled. Zarolajte ih i uživajte u fast foodu koji sadrži sve elemente dobrog obroka. Okušajte se u pripremi i dopustite da vas u potpunosti osvoji najbolji meksički pileći burrito
Sastojci:
600 g pilećih prsa
1 kašika dimljene paprike
2 čehna bijelog luka
1 konzerva graha
200 g riže
1 limun
2 paradajza
4 veće tortilje
1 šaka zelene salate
1 kašika sjeckanog peršuna
100 g ribanog sira
100 ml grčkog jogurta
prstohvat čilija u prahu
prstohvat kumina
Priprema:
- Pileća prsa nasjeckajte i začinite ih dimljenom paprikom, čilijem i kuminom. Ispecite ih na tavi.
- Čehno bijelog luka dinstajte na maslinovom ulju, dodajte skuhanu rižu i grah pa još kratko dinstajte.
- Dodajte malo limunove korice.
- Paradajz i salatu nasjeckajte na manje komade.
- Tortilju stavite na veću toplu tavu, na nju dodajte kašiku ili dvije riže s grahom, dobro izravnajte, dodajte paradajz i salatu, a na kraju i piletinu.
- Naribajte sir i dodajte grčki jogurt u koji ste stavili čili u prahu, jedno čehno bijelog luka, malo limunovog soka i sjeckani peršun.
- Čvrsto zarolajte pomoću folije. Poslužite toplo.