Sastojci:

 

3 patlidžana,

2 kašike maslinovog ulja,

1 glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica paradajza,

8 oguljenih paradajza,

malo cimeta.

 

04

 

  1. Patlidžane prepolovite i isjeckajte im sredinu. Posolite i ostavite 15 minuta da stoje. Zagrijte rernu, patlidžane posušite i poredajte u tepsiju. Nauljite ih i ostavite 20 minuta da se peku, povremeno zalijevajući uljem.

 

  1. Kada se ohlade, izvadite meso patlidžana i stavite sa strane. Luk izdinstajte, dodajte bijeli luk i cimet i pržite jednu minutu. Dodajte meso iz patlidžana. Dodaje i isjeckan paradajz.

 

  1. Kuhajte 10 minuta, dodajući po potrebimalo ulja. Na kraju dodajte peršun.

 

  1. Polovine patlidžana poredajte po tepsiji i uspite u njih pripremljenu smjesu i poprskajte uljem. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.