Sastojci:
Krema:
100 g bjelanaca,
100 g kristal šećera,
10 ml soka od limuna,
5 g mljevene želatine,
2 kašike vode.
Glazura od čokolade:
50 g tamne čokolade 70% kakaa,
50 g milka noisette,
3 dl ulja,
3 dl vode.
Priprema:
- Keksiće za podlogu napravite po želji, možete od gotovih kora, a možete ih napraviti od biskvita (patišpanje).
- Krema: bjelanjke, šećer i sok od limuna stavite kuhati na paru, uz mješanje nekih 5 minuta, da se šećer otopi. Prebacite u zdjelu za miksanje i miksajte 10 minuta na
najjačoj brzini da dobijete fini šaum. Napravite želatinu da nabubri i rastopite na pari pa uz miksanje dodajte u šaum.
- Svaki keksić premažite po sredini džemom od marelice i na to slastičarskom špricom istiskujete pripremljeni šaum. Stavite najmanje 30 min u frižider prije čokoladne glazure.
- Ohlađene indijanere prelijte mlakom glazurom.