Sastojci:

 

Krema:

 

100 g bjelanaca,

100 g kristal šećera,

10 ml soka od limuna,

5 g mljevene želatine,

2 kašike vode.

 

Glazura od čokolade:

 

50 g tamne čokolade 70% kakaa,

50 g milka noisette,

3 dl ulja,

3 dl vode.

 

Priprema:

 

  1. Keksiće za podlogu napravite po želji, možete od gotovih kora, a možete ih napraviti od biskvita (patišpanje).

 

 

  1. Krema: bjelanjke, šećer i sok od limuna stavite kuhati na paru, uz mješanje nekih 5 minuta, da se šećer otopi. Prebacite u zdjelu za miksanje i miksajte 10 minuta na

najjačoj brzini da dobijete fini šaum. Napravite želatinu da nabubri i rastopite na pari pa uz miksanje dodajte u šaum.

 

  1. Svaki keksić premažite po sredini džemom od marelice i na to slastičarskom špricom istiskujete pripremljeni šaum. Stavite najmanje 30 min u frižider prije čokoladne glazure.

 

  1. Ohlađene indijanere prelijte mlakom glazurom.