Ignudi na italijanskom znači „goli“ jer izgledom podsjećaju na nadjev za raviole, ali nedostaje im omotač od tijesta; osim sa špinatom mogu se napraviti i sa žarom ili blitvom…
Sastojci:
750 g svježeg špinata
125 g ricotte
1 jaje
1 žumance
250 g parmezana
muškatni oraščić
so i biber
Priprema:
- Kuhajte špinat oko 10 minuta u posoljenoj vodi.
- Kad omekša, dobro ga ocijedite i istisnite višak tekućine pa ga sitno narežite.
- Izmiješajte špinat s ricottom, jajima, muškatnim oraščićem i parmezanom od kojeg ostavite dvije kašike za posipavanje na kraju.
- Od smjese oblikujte kuglice veličine oraha.
- Ubacite njoke u vruću vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju
- Poslužite ih s bešamelom, salsom ili umakom od paprike te posipajte parmezanom.