Idealni recept kad nemate puno vremena za kuhanje.

Sastojci:

250 grama mljevene junetine

200 grama tjestenine

1 crveni luk

250 ml pilećeg temeljca

250 ml umaka od paradajza

150 grama svježeg špinata

200 grama naribane mozzarelle

1 kašika maslinovog ulja

1 čajna kašičica sušenog origana

½ kašičice soli

½ kašičice bibera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
  2. U vatrostalnoj tavi prepržite kockice luka na maslinovom ulju. Dinstajte dvije minute pa dodajte mljevenu junetinu i origano. Meso dinstajte nekoliko minuta uz stalno miješanje dok ne potamni.
  3. U šerpu ulijte pileći temeljac, umak od paradajza, so i biber. Sve dobro promiješajte. Ubacite tjesteninu i pustite da tekućina prokuha. Poklopite tavu, smanjite temperaturu i pustite da se tjestenina termički obrađuje oko 10 do 15 minuta dok ne bude skuhana do kraja.
  4. Naribanu mozzarellu posipajte preko vrha, pa stavite u zagrijanu pećnicu oko dvije minute dok se ne rastopi.