Sastojci za biskvit:

 

4 jaja,
200 g brašna,
180 g rastopljenog margarina,
150 g šećera,
2 vanilin šećera,
2 kašičice praška za pecivo,
2 kašike kakaa,
3 jabuke,
3 kašike soka od limuna.

 

Krema:

 

2 pudinga od vanilije,
700 ml mlijeka,
6 kašika šećera,
pola kašičice cimeta.

 

Priprema:

 

  1. Jabuke izrežite na kockice pa ih pospite limunovim sokom i kašikom šećera. Pjenasto mikserom izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.

 

  1. Podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kašike mlijeka.

 

  1. U podmazanu tepsiju stavite prvo žuti dio. Jabuke rasporedite po žutom biskvitu. Puding koji ste skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.

 

  1. Po pudingu rasporedite crni dio i pecite na 170 stepeni oko 40 minuta.