Sastojci:
175 ml mlijeka,
50 g maslaca,
1 žumance,
70 g brašna,
prstohvat soli,
1 vanilin šećer,
prstohvat praška za pecivo,
1 bjelance,
2 jabuke,
šećer u prahu,
cimet.
Priprema:
- Maslac istopite i ostavite da se ohladi. U hladno dodajte mlijeko, žumance i vanilin šećer te sve zajedno izmiješajte. Posebno pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i soli, dodajte u prethodno pripremljenu smjesu i sve sjedinite.
- Bjelanca umutite u čvrst snijeg te dodajte u pripremljenu smjesu, nastavite miksati najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine.
- Jabuke operite, ogulite, izvadite sredinu i narežite na kriške. Kalup malo pouljite i lagano pobrašnite. Zatim poslažite izrezane jabuke na za to predviđena mjesta. Preko svake jabuke prelijte smjesu tako da ostane vidljiv dio kalupa u sredini.
- Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu i cimetom.