Sastojci:

175 ml mlijeka,

50 g maslaca,

1 žumance,

70 g brašna,

prstohvat soli,

1 vanilin šećer,

prstohvat praška za pecivo,

1 bjelance,

2 jabuke,

šećer u prahu,

cimet.

Priprema:

  1. Maslac istopite i ostavite da se ohladi. U hladno dodajte mlijeko, žumance i vanilin šećer te sve zajedno izmiješajte. Posebno pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i soli, dodajte u prethodno pripremljenu smjesu i sve sjedinite.
  2. Bjelanca umutite u čvrst snijeg te dodajte u pripremljenu smjesu, nastavite miksati najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine.
  3. Jabuke operite, ogulite, izvadite sredinu i narežite na kriške. Kalup malo pouljite i lagano pobrašnite. Zatim poslažite izrezane jabuke na za to predviđena mjesta. Preko svake jabuke prelijte smjesu tako da ostane vidljiv dio kalupa u sredini.
  4. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu i cimetom.