Sastojci:

 

750 g janjećeg mesa,

1 kg mladog crnog luka,

250 g mladog bijelog luka,

100 ml ulja,

1 jaje,

1 čaša kiselog mlijeka,

1 kašika brašna,

1 kašičica mljevene paprika,

peršunov list,

mljeveni biber, so.

 

Priprema:

 

  1. Meso operate, izrežite na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodjte očišćen, opran i na komade duge 2 centimetra isječen crni i bijeli luk pa sve prelijte uljem.

 

  1. Stavite šerpu na šporet, poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Pazite da jelo ne zagori. Povremeno dolijte malo vode.

 

  1. Kašiku brašna razmutite u malo vode, dodajte kašičicu mljevene paprike i sipajte u jelo. Zatim jelo posolite po ukusu i dodajte malo bibera.

 

  1. Prelijte mješavinom jaja i mlijeka, pospite sjeckanim peršunovim listom i zapecite u zagrijanoj rerni da se uhvati korica.