Ovim dezertom ćete obradovati kako svoje najmilije, tako i drage goste koji će sigurno dugo tražiti da im pravite ovaj slatki specijalitet. U nastavku saznajte šta vam je sve potrebno od sastojaka i kako se priprema.
Sastojci za koru:
9-10 komada keksa
4 kašike otopljenog putera
2 kašike šećera
2 kašike smeđeg šećera
Fil:
oko 230 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
1 konzerva bundeve
½ šolje šećera
1 mala kašika začina za pitu od bundeve
vrlo malo muškantnog oraščića
200 g šlaga
Dekor:
1 šolja slatke pavlake
malo oraščića
Priprema:
1. Stavite keks u procesor za hranu i sameljite ga. Dodajte otopljeni puter, šećer i smeđi šećer i nastavite sa miješanjem dok se svi sastojci ne sjedine. Odvojite smjesu na osam jednakih dijelova i stavite ih u čaše.
2. U velikoj zdjeli uz pomoć miksera pomiješajte sir, bundevu, šećer, začin i oraščić. Smjesu pomiješajte sa jednom šoljom šlaga i uz pomoć kese/tube za ukrašavanje sa zvjezdastim vrhom je sipajte u čaše. Čaše stavite u frižider na tri sata kako bi se sve steglo.
3. Na kraju dekorirajte preostalim šlagom, rendanim oraščićem i drugim dodacima po želji.