Sastojci:
120 g riže
50 g čokolade od 70% kakaa
1 kesica crnog čaja
70 g nasjeckanih lješnika
40 g putera
1 kašika šećera u prahu
prstohvat soli
Priprema:
- Nasjeckajte lješnike i čokoladu pa ostavite sa strane.
- Od jedne kesice čaja napravite oko 600 ml tečnosti, ostavite da stoji oko četiri minute pa izvadite kesicu.
- Polovinu putera stavite u šerpu i pustite da se otopi, dodajte rižu i kratko dinstajte, oko dvije minute.
- Malo po malo dodajte čaj i ostavite da se riža kuha 18-20 minuta. Riža treba da bude mekana ali poprilično tečna, možda vam cijela količina čaja neće biti potrebna.
- Nakon što je riža skuhana dodajte njaseckane lješnike i šećer (slobodno dodajte još šećera ako volite slađe), dobro promiješajte pa sklonite s vatre. Dodajte čokoladu i preostali puter, promiješajte, poklopite i ostavite da stoji pet minuta, otklopite pa još jednom promiješajte.
- Servirajte u male posude, pospite lješnikom i kakao prahom.