Sastojci za biskvit:
200 g maslaca,
100 g čokolade za kuhanje,
četiri jajeta (odvojeni bjelanci od žumanaca),
100 g šećera,
četiri kašike brašna,
vrećica praška za pecivo.
Za kremu:
0,5 l slatkog vrhnja,
200 g čokolade za kuhanje,
1 kašika šećera.
Priprema:
- Na pari otopite maslac i čokoladu za kuhanje. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Pjenasto umutite šećer i žumanca pa dodajte istopljeni maslac i čokoladu. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte umućene bjelance pa smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Biskvit izvadite iz rerne.
- Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na laganoj vatri dok ne dobijete smjesu kremaste teksture. Prelijte je preko još toplog biskvita pa ohladite kolač na sobnoj temperaturi, a zatim ga ostavite u frižideru preko noći kako bi se krema stisnula.