Ko voli miješati slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju
Sastojci:
400 g pilećeg bijelog mesa
300 g gljiva
nekoliko brokolija
2 crvene paprike
1 glavica crnog luka
mala konzerva sjeckanog ananasa
2 kašike soja sosa
1 kockica pileće supe
1 kašika gustina
susamovo ulje
Priprema:
1. Piletinu isjeckati i pržiti u velikoj dubljoj tavi na susamovom ulju desetak minuta.
2. Dodati jednu kašiku soja sosa. Kad je meso gotovo izvaditi ga i u istoj tavi dodati isjeckane gljve, brokoli, papriku i luk. Povrće će biti gotovo za dvadesetak minuta.
3. U šolju vode staviti jednu kocku pileće supe, kašiku gustina, sos od soje, dobro promiješati i preliti povrće. Kada se zgusne skloniti s vatre i dodati piletinu.
4. Promiješati. Ko voli da miješa slano i slatko može dodati isjeckani ananas na kraju.
5. U posebnoj posudi skuvati rižu. Procijediti i začiniti sosom od soje. Na tanjir se stavi riža, a preko nje spremnjena masa. Poslužite toplo.