Tikvice spadaju u povrće koje nam pruža bezbroj mogućnosti kombiniranja sa drugim namirnicama. Lako se pripremaju, ali su i veoma zdrave. Hranljivi sastojci iz tikvica imaju brojna povoljna dejstva na zdravlje.
Sastojci:
500 g tjestenine (špageti, penne, široki rezanci…)
4 – 5 čehni bijelog luka (sitno nasjeckana)
2 tikvice (narezane na kriške, prema želji oguljene)
1 prstohvat mljevene čili papričice – prema želji
korica 1 limuna
sok pola limuna
parmezan
maslinovo ulje
so
biber
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode.
2. U međuvremenu ogulite tikvice i odstranite im krajeve te pomoću guljača narežite na tanke kriške.
3. Naribajte limun.
4. U tavi na maslinovom ulju podinstajte čili i bijeli luk pa dodajte tikvice, promiješajte i nakon minutu dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko kašika parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.
5. Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan.