Ako volite egzotičan okus kokosa, ovo je idealan recepte za vas. Priprema nije komplikcirana, pa ga bez mnogo muke mogu napraviti i manje iskusne domaćice.
Sastojci:
200 g bijelog brašna
2 kašike kakaa
100 g šećera
2 jaja
1 dl ulja
2 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mlijeka
5 kašika šećera
7 kašika griza
200 g kokosovog brašna
Priprema:
- Prvo skuhamo fil. Mlijeko stavimo da prokuha, dodamo šećer, griz i kuhamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa šporeta i umiješamo kokos.
- Zatim umutimo jaja sa šećerom, dodamo ulje, mlijeko, brašno, kakao, prašak za pecivo. Dobro izmiješamo i polovinu smjese izlijemo u tepsiju obloženu pek papirom.
- Pečemo na 180 stepeni nekoliko minuta, zatim stavimo preko toga fil, poravnamo i opet stavimo ostatak tijesta. Sve vraćamo u rernu i pečemo opet nekoliko minuta.