Sastojci:
600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za fil:
300 g paradajza
1 kašičica začina
1 čehno bijelog luka
1 kašika nasjeckanog peršuna
1 kašika svježe narezanog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
50 g crnih maslina bez košpica
Za pohovanje:
60 g brašna
2 jajeta
80 g prezle
Priprema:
- Na pileći file staviti prozirnu foliju te ga omekšati čekićem za šnicle.
- Paradajz oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na kockice. Dodati im začin, protisnuti bijeli luk, peršun, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješati.
- Svaki odrezak premazati filom, saviti, a krajeve pričvrstiti čačkalicama. Zamotuljke uvaljati u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u prezle.
- Peći na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi staviti ih na upijajući papir i izvaditi čačkalice.
Posluživanje: Tople mesne zamotuljke poslužiti uz salatu po želji.