Sastojci:

600 g pilećeg filea

ulje za prženje

Za fil:

300 g paradajza

1 kašičica začina

1 čehno bijelog luka

1 kašika nasjeckanog peršuna

1 kašika svježe narezanog bosiljka

2 kašike maslinovog ulja

50 g crnih maslina bez košpica

Za pohovanje:

60 g brašna

2 jajeta

80 g prezle

Priprema:

  1. Na pileći file staviti prozirnu foliju te ga omekšati čekićem za šnicle.
  2. Paradajz oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na kockice. Dodati im začin, protisnuti bijeli luk, peršun, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješati.
  3. Svaki odrezak premazati filom, saviti, a krajeve pričvrstiti čačkalicama. Zamotuljke uvaljati u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u prezle.
  4. Peći na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi staviti ih na upijajući papir i izvaditi čačkalice.

Posluživanje: Tople mesne zamotuljke poslužiti uz salatu po želji.