Sastojci:

800 g junetine od buta,

1 kašika škrobnog brašna,

1 čehno bijelog luka,

150 g mrkve – izrežemo na trakice,

150 g mladog luka,

1/2 korijena celera – režemo na trakice,

150 g paprike,

1 kašičica usitnjene čili papričice,

umak od soje,

ulje,

so, biber.

Priprema:

  1. Narežemo meso. Sojin umak i škrobno brašno promiješati, pokriti folijom i ostaviti 30 minuta.
  2. Meso popržimo na vrućem ulju. Kad se meso preprži izvadimo ga i ostavimo sa strane. U wok  dodamo malo ulja te 3 minute pržimo korjenasto povrće. U tavu stavimo ostatak povrća (luk, paprika).
  3. Dodamo malo bijelog luka i čili papričice. Kad osjetimo miris bijelog luka, dodamo meso i promiješamo.
  4. Predlažemo da se kao dodatak ovom jelu posluži kuhana riža.