Sastojci za biskvit:
7 jaja,
300 g šećera,
100 g čokolade u prahu,
250 g brašna,
1 prašak za pecivo,
9 kašika vruće vode.
Za kremu:
1 puding od jagoda,
4 kašike šećera,
500 ml mlijeka,
200 g maslaca,
3 kašike marmelade od jagoda.
Za glazuru:
150 g maslaca,
1 kašika ulja,
300 g čokolade za kuhanje,
200 g naribane čokolade,
500 g svježih jagoda.
Priprema:
- Za biskvit napravite snijeg od bjelanaca, dodajte šećer, pa žumanca, vodu, čokoladu u prahu i prašak prosijan s brašnom. Pecite na 220 stepeni u velikom limu obloženom papirom za pečenje dok se biskvit lagano ne odvoji sa strane.
- Pečeni i ohlađeni biskvit izrežite u obliku krugova pomoću kalupa za kekse. Svaki krug prepolovite. Puding sa šećerom skuhajte u mlijeku prema uputama na pakiovanju. Kada se dobro ohladi dodajte maslac i izradite u čvrstu kremu. Umiješajte marmeladu od jagoda i kremom premažite svaki drugi krug biskvita. Poklopite drugim dijelom biskvita i spojite kolačiće.
- Maslac, ulje i čokoladu za kuhanje otopite i dobivenom glazurom premažite kolače. Oko kolača nanesite naribanu čokoladu. Svježe jagode operite i očistite, pa ih umočite u glazuru i ostavite da se ohlade sa strane. Kada se glazura na kolačima stegne, na vrh poslažite čokoladne jagode.