Sastojci za tijesto:

 

3 jaja,
250 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
200 g margarina,
200 ml mlijeka,
3 kašike kakaa,
350 g brašna,
1 kesica praška za pecivo.

 

Za kremu:

 

250 g šećera,
200 ml mlijeka,
150 g margarina,
1 kašika pudinga od vanilije,
10 g želatina,
250 ml slatke pavlake.

 

Priprema:

 

  1. Kora: mlijeko, 3 kašike kakaa i 3-4 kašike šećera pomijšati i zagrijavati dok se ne zgusne da izgleda kao topla čokolada. Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobijele i dodajite u njih kakao smjesu,

 

  1. Omekšajte margarin. U kakao smjesu dodajite brašno s praškom za pecivo i margarinom naizmjenično. Stavite u tepsiju, na papir za pečenje, neka se peče 40 minuta na 180 stepeni. Sredina će nabubriti, a nakon pečenja presijecite koru na dva dijela.

 

  1. Krema: Šećer istopite na tihoj vatri dok se ne karamelizira pa sipajte u njega mlijeko i miješajte dok se šećer ne istopi. Umutite kašiku pudinga sa 3-4 kašike mlijeka pa zakuhvajte u mlijeko. U vruće dodajte margarin i rastopljen želatin. Skroz ohladite pa umutite slatku pavlaku i dodajte je u kremu. Namažite prvu koru s pola fila, poklopite drugom pa namažite cijelu tortu filom

 

  1. Prelijte je karamel sirupom, a dobit ćete ga tako što ispržite 2-3 kašike šećera i u to dodate nekoliko kašika slatke pavlake, pa ostavite da provri i ohladite.