Sastojci:
500 g pilećih prsa,
1 mrkva,
2 glavice luka,
1 tikvica,
1 crvena paprika,
pola glavice brokule,
1 kašičica karija,
2 kašike sojinog umaka,
komad đumbira,
1 dl kokosovog mlijeka,
so, biber, ulje.
23
- Piletinu narezati na prutiće. Povrće oprati i također narezati na prutiće, brokulu razrezati na cvjetiće luk na kolutove, a đumbir naribati. U woku ili u velikoj tavi zagrijati malo ulja. Na vrućem ulju kratko popeći piletinu sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju, pa je izvaditi na stranu.
- Na masnoću na kojoj se peklo meso staviti najprije luk, pa mrkvu, brokulu i papriku, đumbir i na kraju, nakon nekoliko minuta, tikvicu. Posuti karijem, solju i biberom i kratko popržiti sve zajedno da se prožmu okusi. Kad ispari tekućina, vratiti meso u tavu i preliti sojinim umakom te kokosovim mlijekom.
- Dinstati još nekoliko minuta, ali pripaziti da se povrće ne prekuha i da jelo ne ostane bez umaka. Poslužiti vruće, uz kuhane rižine rezančiće ili rižu.