Sastojci:

 

500 g brašna,

1/2 praška za pecivo,

1 kašičica cimeta,

2 jaja,

125 g šećera,

125 g maslaca,

1 vanilin šećer.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Jaja, šećer, maslac i vanilin šećer miješajte mikserom 10-ak minuta. Mješavini dodajte brašno i rukama oblikujte tijesto. Ne mijesite predugo – samo dok ne dobijete homogenu smjesu.

 

  1. Tijesto stavite u frižider na pola sata pa ga zatim izvaljajte valjkom za tijesto i kalupima izrezujte željene oblike. Pleh obložite papirom za pečenje, složite keksiće i pecite ih otprilike 10 minuta na 180 stepeni (po mirisu ćete najbolje znati kad je vrijeme da keksi idu van).

 

  1. Ukrasite ih šećerom, perlicama, bojom za kolače, tamnom ili bijelom čokoladom, a ako želite, možete marmeladom zalijepiti po dva keksića zajedno. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji kako bi što duže ostali prhki.