Sastojci:
500 g brašna,
1/2 praška za pecivo,
1 kašičica cimeta,
2 jaja,
125 g šećera,
125 g maslaca,
1 vanilin šećer.
Priprema:
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Jaja, šećer, maslac i vanilin šećer miješajte mikserom 10-ak minuta. Mješavini dodajte brašno i rukama oblikujte tijesto. Ne mijesite predugo – samo dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Tijesto stavite u frižider na pola sata pa ga zatim izvaljajte valjkom za tijesto i kalupima izrezujte željene oblike. Pleh obložite papirom za pečenje, složite keksiće i pecite ih otprilike 10 minuta na 180 stepeni (po mirisu ćete najbolje znati kad je vrijeme da keksi idu van).
- Ukrasite ih šećerom, perlicama, bojom za kolače, tamnom ili bijelom čokoladom, a ako želite, možete marmeladom zalijepiti po dva keksića zajedno. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji kako bi što duže ostali prhki.