Keskul je turski desert koji je sličan pudingu. Brzo se napravi, a još brže pojede.
Sastojci:
5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca
Za posipanje:
malo sjeckanih nesoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih lješnika i malo kokosa.
Priprema:
- U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da prokuha uz stalnom miješanje. Kad prokuha dodajte maslac i miješajte da se otopi.
- Sklonite s vatre i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl). Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite nekoliko sati u frižideru. Pospite sa sitno sjeckanim nesoljenim pistacijama ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnicima i sa malo kokosa.