Sastojci:

 

250 g glatkog brašna,

180 ml mlake vode,

prstohvat soli,

4-5 komada mladog luka,

malo maslinovog ulja,

malo soli.

 

Priprema:

 

  1. Od brašna, vode i soli zamijesite glatko tijesto. Miješajte toliko dugo da tijesto postane svilenkasto, a da se ne lijepi za ruke. Dodajite brašna po potrebi dok mijesite, ako je tijesto ljepljivo. Potom tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da “odmara” najmanje pola sata.

 

  1. Operite luk, dobro ga osušite I nasjeckajte ga sitno. Kad je tijesto “odmorilo”, razdijelite ga u pet kuglica približno iste veličine. Prvo razvaljajte što tanje jednu kuglu, malo prstima razvucite tijesto kako biste dobili što tanju palačinku te na tako razvučeno tijesto stavite malo maslinovog ulja, premažite cijelom površinom, potom dodajte sitno sjeckani luk i na kraju sve dobro posolite.

 

  1. Zarolajte tijesto u rolicu ili palačinku pa potom od tako zarolanog tijesta napravite oblik puža. Na kraju dobro razvaljate dok ne dobijete krug prečnia 20-25 centimetara. Tako napravite sa svakom kuglom tijesta.