Sastojci za koru:

10 jaja,

200 g šećera,

50 g oraha,

60 g kakao praha,

1 kašika višnjevače.

Fil 1: 

600 g očišćenih višanja,

200 g šećera,

3 kašike gustina.

Fil 2: 

750 ml slatke pavlake, zaslađene po ukusu.

Priprema:

  1. Umutiti 9 žumanaca i jedno jaje sa 200 g šećera. U to dodati kakao i orahe. Posebno umutiti bjelanca, sve sjediniti kašikom, promiješati i dodati jednu kašiku višnjevače. Peći 20-tak minuta na 200-250 stepeni.
  2. Koru presjeći na tri dijela. Ostaviti da se ohladi. Očišćene višnje preliti šećerom da puste sok. Malo soka odvojiti u šolju i pomiješati s gustinom. Višnje staviti da provre, i u provrele dodati gustin i miješati dok se ne zgusne.
  3. Svaku koru preliti sa 3 kašike soka od višanja. Na prvu koru staviti cijeli fil od višanja. Na drugu i treću, kao i cijelu tortu nafilovati slatku pavlaku. Odozgo narendati 50 g čokolade.