Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina, a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.
Sastojci:
500 g bijelog pilećeg mesa
1 jaje (može samo bjelance)
1 glavica crvenog luka
pola kašike maslinovog ulja
1 kašika brašna ili prezle
pola kašičice senfa
so, biber, peršun
malo ljute crvene paprike u prahu
Priprema:
1. Meso sameljite ili nasjeckajte na sitne kockice. Sve stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckan luk, jaje, papriku, začine, ulje, prezlu i senf. Rukom nježno, ali dobro promiješate.
2. Oblikujte male ćevape. Možete ih peći na grill tavi ili roštilju otprilike 5-8 minuta.
3. Poslužite toplo uz prilog po želji.