Sastojci za tijesto:

 

2 jaja,

6 kašika šećera u prahu,

6 kašika brašna,

1 prstohvat soli.

 

Za čokoladni mus:

 

150 g čokolade sa 75% kaka,

50 g maslaca,

100 g šećera,

50 ml mlijeka,

200 ml slatke pavlake,

1 kesica želatina,

4 kašike grožđica potopljenih u rum.

 

Za kokosovu pjenu:

 

200 ml kokosovog mlijeka,

100 g kokosa,

1 kesica želatina,

2 kašike šećera,

200 ml slatke pavlake.

 

Za čokoladnu glazuru:

 

200 g bijele čokolade,

100 ml slatke pavalake,

50 g maslaca.

 

 Priprema:

 

  1. Tijesto: Umutite bjelanca s prstohvatom soli, potom dodajte šećer i žumanca pa brašno. Ispecite koru na 180 stepeni.

 

  1. Tamni čokoladni fil: Izmiješajte šećer s mlijekom pa stavite na ringlu i zagrijavajte, potom dodajte čokoladu i, neprestano miješajući, otopite je. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, pomiješajte je s umućenom slatkom pavlakom. Potopite želatin 10 minuta u hladnu vodu, zatim ga zagrijte pa rastopite, malo prohladite pa umiješajte u fil i dobro izmutite. na kraju dodajte grožđice.

 

  1. Stavite koru u kalup pa uspite fil i stavite u frižider, dok pripremate drugi fil.

 

  1. Pomiješajte kokosovo mlijeko s kokosom pa zagrijavajte dok se ne počne zgušnjavati. Potom ostavite da se ohladi. Otopite želatin pa ga zagrijjte i prohladite. Za to vrijeme umutite slatku pavlaku, dodajte želatin i to sjedinite s kremom od kokosa.

Sipajte preko čokoladnog fila i ostavite preko noći da se stegne u frižideru.

 

  1. Sutradan, pripremite bijelu čokoladnu glazuru: čokoladu izlomite na komadiće pa dodajte slatku pavlaku i zagrijavajte, dodajte maslac i kuhajte dok se ne zgusne. Prohladite pa premažite tortu.

 

  1. Po želji, ukrasite tortu listićima kokosa.