Za biskvit: 

150 gr brašna

5 jaja

120 gr šećera

30 gr maslaca

Za nadjev:

1 kg jabuka

100 gr marmelade miješane

Za ukrašavanje:

400 ml slatkog vrhnja

Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.

Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta.

Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postepeno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.

Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjestu i pecite još oko 25 minuta.

Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanom marmeladom i ukrasite tučenim vrhnjem.

Prije posluživanja kola dobro ohladite i narežite na kocke.

Savjet

Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.