150 gr pšeničnog glatko brašna 

150 ml mlijeka

150 gr maka (nemljevenog)

3 jajeta

200 gr šećera

100 ml ulja

1/2 vrećica praška za pecivo

Za premazivanje:

100 gr marmelade (višnja)

Za čokaladnu glazuru:

100 gr čokalde

3 kašike vode

2 kašike šećera u prahu

80 gr maslaca

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.

Dobro izmiješanu smjesu izlijt u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrajnoj na 175 stepeni C oko 40 minuta.

Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiještajte rastopljen maslac.

Pečeni kolač ohladite, premažite marmeladom od višnja i prelijte čokalnom glazurom.

Kolač narežite na kocke i ukrasite čokalnim ukrasima.

Savjet

Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.