Jednostavan recept za koji su potrebna jaja, tamna čokolada i krem sir. Budući da u recept ne ide brašno nećete imati težinu u želucu nakon jela, a morate priznati da je to idealno za ljubavni sastanak.

Sastojci:

4 jaja

150 g tamne čokolade

150 g krem sira

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanaca. Čokoladu otopite na pari, pa umiješajte krem sir. Uklonite smjesu s vatre i dodajte žumanca.
  2. Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanaca, pa postepeno umiješajte sir s čokoladom.
  3. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem. Izlijte smjesu, nekoliko puta lagano protresite kalup kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese.
  4. U veći dublji lim ulijte vrelu vodu i stavi u nju kalup s tortom.
  5. Pecite oko 15 minuta, te smanjite temperaturu na 160 stepeni. Isključite pećnicu i ostavi kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladi prije posluživanja.