Sastojci:

30 čokoladnih sendvič-keksića,

1/4 šolje preljeva od čokolade,

1 želatin,

pola šolje hladne jake kafe,

450 g krem sira,

3/4 šolje šećera,

1 šolja vrhnja,

90 g tamne otopljene čokolade,

čokolada s malo ulja za umakanje.

Priprema:

  1. Keksiće ubaciti u blender i dobro samljeti. Sipati preljev od čokolade i dobro promiješati. Dobiveno tijesto utisnuti u pleh koji ste prethodno obložili aluminijskom folijom pa staviti u zamrzivač.
  2. Želatin sipati u kafu i pustiti da odstoji, a zatim ga otopiti na laganoj vatri.
  3. Krem sir i šećer dobro umutiti pa ubaciti i vrhnje, kafu sa želatinom i otopljenu čokoladu. Sve dobro promiješati pa sipati preko korice.
  4. Ostaviti u frižider najmanje četiri sata prije siječenja. Nakon četiri sata izvaditi desert zajedno s folijom i isjeći na kockice ili oblike po želji. Isječene kockice umakati u čokoladu i servirati.