Sastojci:
30 čokoladnih sendvič-keksića,
1/4 šolje preljeva od čokolade,
1 želatin,
pola šolje hladne jake kafe,
450 g krem sira,
3/4 šolje šećera,
1 šolja vrhnja,
90 g tamne otopljene čokolade,
čokolada s malo ulja za umakanje.
Priprema:
- Keksiće ubaciti u blender i dobro samljeti. Sipati preljev od čokolade i dobro promiješati. Dobiveno tijesto utisnuti u pleh koji ste prethodno obložili aluminijskom folijom pa staviti u zamrzivač.
- Želatin sipati u kafu i pustiti da odstoji, a zatim ga otopiti na laganoj vatri.
- Krem sir i šećer dobro umutiti pa ubaciti i vrhnje, kafu sa želatinom i otopljenu čokoladu. Sve dobro promiješati pa sipati preko korice.
- Ostaviti u frižider najmanje četiri sata prije siječenja. Nakon četiri sata izvaditi desert zajedno s folijom i isjeći na kockice ili oblike po želji. Isječene kockice umakati u čokoladu i servirati.