Sastojci:

2 žumanceta,

60 g šećera,

1 kašika gustina,

sok i rendana kora 1 limuna,

150 ml mlijeka,

150 ml slatke pavlake,

300 g bijele čokolade.

Priprema:

  1. Rastopite bijelu čokoladu na laganoj temperaturi na pari. Rastopljenom čokoladom premažite papirne korpice u dva sloja. Drugi sloj čokolade nanesite tek kad se prvi potpuno stegne (između dva premazivanja korpice možete staviti u frižider da ubrzate postupak). Kada se i drugi sloj čokolade stegne, pažljivo skinite papirne korpice, tako da vam ostane samo korpica od bijele čokolade.
  2. Umutite dva žumanceta sa šećerom, dodajte kašiku gustina i malo hladnog mlijeka da se sve fino razmuti. Dodajte rendanu koru i sok od limuna. Preostalo mlijeko i slatku pavlaku zagrijte pa kad prokuha sipajte žumanca u tankom mlazu uz neprestano miješanje. Skuhajte kremu bez grudvica i ostavite da se ohladi.
  3. Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku špricu sa zvjezdastim nastavkom i napunite pripremljene korpice od čokolade. Pospite sjeckanim pistacijama i čuvajte na hladnom do služenja.