Sastojci:

 

3 kotleta,

2 kašike brašna,

2 kašike kisele pavlake,

4 čehna bijelog luka,

so, začin, mljeveni biber,

peršunov list, ulje.

 

Priprema: 

 

  1. Kotlete izlupati i posoliti. Staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Kad voda bude isparila, zapecite ih.

 

  1. Izvaditi kotlete i sačuvati masnoću u kojoj su se pržili. U tu masnoću dodati pavlaku, malo vode pa dobro izjednačiti.

 

  1. U šerpu gdje smo pržili meso uliti oko 50 ml ulja pa tu popržiti brašno i dodati izdrobljen bijeli luk, a onda i njega popržiti. Na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti rjeđi sos. Malo prokuhati pa ubaciti meso. Začiniti, ostaviti dvije minute na vatri i na kraju dodati sjeckani peršunov list.