Sastojci:

 

kašika maslinovog ulja,
6 kriški suhog mesa,
500 g šampinjona,
2 manje prase,
pola šoljice suhog bijelog vina,
1 krompir,
2 šoljice graška,
200 g špinata,
2 kašike iscijeđenog limuna,
pola šoljice grčkog jogurta,
naribana limunova korica.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte ulje u velikoj posudi i dodajte nasjeckano suho meso. Pecite sve dok ne postane hrskavo. Izvadite ga na papirnu salvetu da uklonite višak masnoće.

 

  1. U šerpu dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone i dinstajte ih dok ne dobiju zlaćanu boju, otprilike pet minuta. Dodajte narezanu prasu i dinstajte još četiri minute. Dodajte vino i pustite da se sve zajedno kuha četiri minute.

 

  1. Dodajte narezani krompir i sedam šoljica vode. Kuhajte otprilike 15 minuta, dok krompir ne omekša. Dodajte potom grašak i špinat te kuhajte još nekoliko minuta, povremeno miješajući.

 

  1. Izlijte supu u blender u nekoliko navrata i dobro izmiksajte sastojke kako biste dobili tekuću smjesu bez grudica. Vratite u posudu i po potrebi dodajte vruće vode.

 

  1. Dodajte limunov sok, so i biber. Izlijte supu u posudice i po njoj prelijte jogurt kao dekoraciju. Pospite hrskavim komadićima suhog mesa.