Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja,

2 kašike putera,

1 prasa,

2 čehna bijelog luka,

50 g suhog mesa,

1 dl bijelog vina,

1 glavica brokule,

500 g šampinjona,

500 g tjestenine,

1 veza peršuna,

200 ml slatke pavlake,

2 kašičice senfa,

1/4 kašičice crvene aleve paprike,

so i biber.

Priprema:

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte puter i prasu pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte bijeli luk i isjeckano suho meso pa još malo pržite, pazeći da luk ne izgori. Kada je meso proprženo, dodajte vino i pustiti da alkohol ispari. Zatim, dodajte brokulu i dinstajte nekoliko minuta.
  2. Odstranite višak masnoće iz tave, sipajte šampinjone i pržite ih nasuho da malo omekšaju, zatim dodajte peršun i promiješajte. U šoljici pomiješajte slatku pavlaku, senf, so, biber, alevu papriku, malo tople vode.
  3. Prelijte sve to preko šampinjona i dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Servirajte uz skuhanu tjesteninu.