Sastojci za tijesto:

7 bjelanaca,

7 dkg šećera,

7 kašika oštrog brašna,

1 prašak za pecivo,

1 kašika kakaa,

2 dl mlijeka za preliti.

Krema:

7 žumanaca,

7 kašika šećera,

7 kašika brašna,

8 dl mlijeka,

3 vanilin šećera,

1 maslac,

3 dl slatkog vrhnja za šlag.

Priprema:

  1. 7 bjelanaca istući u čvrsti snijeg. Dodati 7 kašika brašna, 7 dkg šećera, kakao i sve zajedno lagano promiješati. Peći 20-ak minuta. Kad je kolač pečen preliti ga mlakim mlijekom.
  2. Za kremu, žumanca promiješati sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
  3. Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati 10 – 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati.
  4. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita. Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu.