Sastojci:

500 g krompira,

2 kašike ulja,

150 g sira gaude,

200 g suhog mesa,

so.

Bešamel sos:

1 kockica putera,

2 kašike brašna,

mlijeka po potrebi,

so, biber,

mljeveni muškatni oraščić.

Priprema:

  1. Krompir ogulite i isijecite na tanje kolutove, ali ne do kraja. Stavite ga u nauljenu posudu, premažite uljem i posolite. Pecite u rerni oko sat na 175 stepeni. Kada je krompir već skoro pečen, izvadite ga iz rerne i u svaki prorez stavite suho meso i sir.
  2. Propržite brašno na puteru, zalijete ga toplim mlijekom, sve vrijeme miješajući i dodajte so, biber i muškatni oraščić. Miješajte sve dok se ne zgusne. Krompir prelijte bešamelom, pospite narendanim sirom i pecite još 20 minuta.