Vaša kuharica

Rustikalni baguette: Zapečeni zalogaj s bijelim lukom

Autor: Avaz.ba
10.11.2017 10:29
A
A
A

Ovaj hrskavi i aromatični hljeb odličan je kao doručak, uz pečena jaja na oko ili kao večera, uz šaku cherry paradajza, maslina i nešto suhomesnato.  

Sastojci:

1 rustikalni baguette

125 g maslaca

3 čehna bijelog luka

vezica svježeg peršuna

prstohvat soli (po želji)

Priprema:

1. Rustikalni baguette zarežite (ali ne odrežite do kraja) na trake širine 1,5 cm. U zdjelici izmiješajte omekšali maslac, dodajte mu sitno sjeckani bijeli luk te sitno sjeckanu vezicu peršuna. Po želji malo posolite.

2. Zarezane dijelove napunite/namažite začinjenim maslacem pa tako pripremljeni baguette zamotajte u aluminijsku foliju (neka spoj folije bude okrenut prema gore, kako biste nakon nekog vremena mogli lako rastvoriti foliju).

3. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni i pecite 15 minuta. Potom izvadite iz pećnice, rastvorite foliju (pazite na vruću paru!), pustite minutu da se hljeb prohladi pa ga napunite kriškicama mozzarelle. Vratite natrag u pećnicu bez zatvaranja u foliju i zapecite 5 minuta.

4. Poslužite vruće, posipano biberom ili mljevenim čili pahuljicama.