Vaša kuharica

Sočno i ukusno: Piletina u umaku od vrhnja i kopra

Autor: Avaz.ba
10.11.2017 16:49
A
A
A

Jednostavan i brzi recept sočne piletine u umaku od vrhnja s koprom, idealan za zaposlene osobe koje žele napraviti nešto u kratko vremena. 

Sastojci:

1,2 kg pilećih bataka

so

Umak:

50 g maslaca

50 g glatkog brašna

300 ml pilećeg temeljca

300 g milerama

1 vezica kopra

Priprema:

1. Pileće batake posolite i ostavite da se mariniraju 20 minuta.

2. Batake zapecite u tavi okrećući ih, sa svake strane po 2 minute. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

3. U međuvremenu napravite umak. Dodajte malo brašna po maslacu, podlijte temeljcem i kuhajte stalno miješajući 15 minuta, a zatim posolite.

4. Dodajte mileramu malo vrućeg temeljca, razmutite ga i ulijte u umak, ugasite vatru i promiješajte. Prelijte pečene batake umakom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.

Savjet: Brašno za umak možete i malo duže pržiti na maslacu da promijeni boju i da posebnu aromu jelu.