Pritisnite "PLAY" za reprodukciju zvuka.

Vaša kuharica

Recept koji uvijek uspije: Zapečene lignje s krompirom

Autor: Avaz.ba
14.11.2017 17:14
A
A
A

Sastojci: Pola kg očišćene lignje u komadu, 4 krompira, 3 čehna bijelog luka, 1 manja glavica crvenog luka, nekoliko kapara, 2 slana inćuna, svježi peršun, malo crnog vina, jedan paradajz, maslinovo ulje, so, biber, bosiljak, ruzmarin, prstohvat crvene ljute paprike u prahu.

Priprema:

1. Crveni i bijeli luk te peršun nasjeckajte nasitno, inćune također.

2. Krompir ogulite i narežite na kriške.

3. Sve stavite u posudu za pečenje, začinite po želji te rukama promiješate. Pokapate maslinovim uljem i vinom te pokrijte folijom.

4. U prethodno zagrijanu rernu (oko 180 - 200 stepeni) stavite posudu i tako pecite 40-ak minuta. Maknite foliju i zapecite još 10 minuta na 180 stepeni.