Sastojci:

 

250 g kuskusa,

30 g maslaca,

200 g zaleđenog graška,

2 paradajza,

2 struka mladog luka,

crvena paprika,

125 g feta sira,

50 g pinjola,

maslinovo ulje,

sok od pola limuna,

pola veze peršuna,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Skuhajte čašu i po vode sa solju i biberom i prelijte kuskus koji ste stavili u dublju zdjelu. Poklopite je tanjirom i nakon pet minuta ubacite maslac i promiješajte viljuškom da razbijete grudvice.

 

  1. Pinjole propržite na tavi bez masnoće pa ostavite sa strane. Grašak ubacite u ključalu vodu, skuhajte pa isperite hladnom vodom.

 

  1. Paradajz, papriku i luk operite i narežite na manje komade, a feta sir na kocke. U zdjelu sa kuskusom dodajte grašak, paradajz, luk, papriku, maslinovo ulje, sok od limuna i promiješajte.

 

  1. Na vrh stavite kockice sira i peršun.