Sastojci za biskvit:
6 bjelanaca,
250 g šećera,
1 limun,
150 g oštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
150 g kokosovog brašna.
Krema:
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
8 dl mlijeka,
3 vanilin šećera,
150 g maslaca.
Priprema:
- Bjelanca miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
- Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazan maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
- Za kremu, žumanca promiješati sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
- Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati 10 – 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita. Kolač posuti kokosom.