Sastojci za biskvit:

6 bjelanaca,

250 g šećera,

1 limun,

150 g oštrog brašna,

1 prašak za pecivo,

150 g kokosovog brašna.

Krema:

6 žumanaca,

6 kašika šećera,

6 kašika brašna,

8 dl mlijeka,

3 vanilin šećera,

150 g maslaca.

Priprema:

  1. Bjelanca miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
  2. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazan maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
  3. Za kremu, žumanca promiješati sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
  4. Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati  10 – 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita. Kolač posuti kokosom.