Sastojci:
1 kg krompira,
1 l mlijeka,
200 g struganog kačkavalja,
1 jaje,
2 glavice crvenog luka,
50 g maslaca,
malo soli, bibera,
peršunov list.
Priprema:
- Isijecite krompir na kolutove. U podmazanu tepsiju stavite isjeckan crveni luk, a preko njega red krompira. Postipe struganim sirom i sitno sjeckanim peršunovim listom, pobiberite po ukusu i slažite dok ne potrošite svu količinu.
- Zagrijte pola mlijeka po želji posolite i pobiberite, pa prelijte krompir prije nego što ga stavite u rernu.
- U ostatak mlijeka dodajte jaje, so, biber i sitno sjeckan peršunov list.
- Kada krompir u rerni upije svu tečnost sipajte mješavinu od jaja i mlijeka. Pospite struganim kačkavaljem, dodajte komadić maslaca i nastavite sa pečenjem.