Sastojci: 

300 g tjestenine,

400 g pilećeg filea,

so,

svježe mljeveni biber,

4 kašike maslaca,

2 kašike maslinovog ulja,

3 čehna bijelog luka,

glavica brokule,

200 ml pilećeg temeljca,

1 limun,

20 g oraha,

100 g parmezana.

Priprema: 

  1. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte tri kašike maslaca. Začinite piletinu s obje strane solju i biberom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre. U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru.
  2. Zatim dodajte brokulu, temeljac i kašičicu soli. Miješajte. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute. Dodajte piletinu koju ste tanko narezali. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Pospite naribanim parmezanom i poslužite.