Sastojci:

Tijesto za pizzu (koje obično pravite)

100 ml maslinovog ulja

1 patlidžan

1 tikvica

200 g mocarele

200  ml paradajz umaka

2 kašičice mediteranskog bilja

 Priprema:

  1. Patlidžan i tikvicu narezati na kockice, a mocarelu naribati. U pasirani paradajz dodati kašiku maslinovog ulja, umiješati mediteransko bilje i sve dobro promiješati.
  2. Na preostalom maslinovom ulju najprije popeći patlidžane, zatim ih izvaditi i na istom ulju popeći tikvice.
  3. Gotovo tijesto za pizzu podijeliti na četiri loptice i svaku razvaljati. Na njih podijeliti umak, povrće i mocarelu, pa svaki uviti u obliku štruce.
  4. Staviti ih na namašćen lim i peći u dobro zagrijanoj rerni na 250 stepeni oko 10 minuta ili na 200 stepeni oko 20 minuta.

14 Kalcone s povrćem poslužiti kao toplo jelo sa zelenom salatom ili narezanim crnim i zelenim maslinama.