Sastojci:

Glavica karfiola,

2 kašike ulja,

1/2 kašičice mljevenog đumbira,

kašičica kumina,

mrkva,

crvena paprika,

2 paradajza,

2 kašičice korijandera u prahu,

1/4 kašičice ljute paprike,

1/2 kašičice kurkume,

so, biber,

šaka nasjeckanog peršuna,

limeta.

Priprema:

  1. Karfiol podijelite na cvjetove i kuhajte na pari. Ohladite ledenom vodom i ocijedite. Veće cvjetove narežite na četiri dijela pa stavite sa strane. Nasjeckajte mrkvu i crvenu papriku na kockice.
  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte 1/2 kašičice đumbira i kašičicu kumina te mrkvu i papriku i kratko popržite. Dodajte karfiol, promiješajte i dinstajte nekoliko minuta.
  3. Narendajte paradajz i nasjeckajte koru. Umiješajte paradajz, 2 kašičice korijandera, 1/2 kašičice kurkume, na vrh noža ljutu papriku, malo soli i bibera. Dinstajte dok tečnost od paradajza ne ispari. Na kraju dodajte peršun i sok od jedne limete, još jednom prokuhajte i poslužite.